vrijdag 25 november 2011

Kapper zijn en duimartrose of rhizartrose

Pijnscheuten in uw duim als u een fles of pot opendraait? Dan bestaat de kans dat u last heeft van duimartrose door uw huisarts waarschijnlijk Rhizartrose genoemd.
Duimartrose onstaat door slijtage aan het CMC gewricht in de duim. En die slijtage ontstaat dan weer door het veel gebruiken van de duim. Maar zeg nou zelf, wanneer gebruik je je duim nou eigenlijk niet?
Rust kan helpen, maar het is heel moeilijk om de duim niet te bewegen of gebruiken. Daarom is een duimbrace een goede optie. Een duimbrace houdt de duim stil en zorgt er voor dat het CMC gewricht niet meer kan bewegen.

Knippen overbelast de duim
Als er alleen slijtage is aan het CMC gewricht, dan kunt u een duimbrace dragen waarmee de handfunctie niet te veel beperkt blijft. Deze brace is vooral handig voor kappers. Kappers overbelasten het CMC gewricht door de hele dag te knippen.
De Push Ortho CMC zorgt er voor dat een kapper, ondanks de duimartrose gewoon z'n werk kan blijven doen. En dat is natuurlijk een geweldige oplossing.

donderdag 10 november 2011

Deze winter weer 17.700 knieblessures?

Een kniebrace kan blessureleed voorkomen

Ieder jaar gaan we weer met 650.000 Nederlanders skiën en snowboarden. 10% van ons loopt een blessure op. De knieblessure komt het meeste voor. Preventief een kniebrace dragen is dus geen overbodige luxe, maar eerder een kwestie van gezond verstand.

De ski-helm is al gemeen goed

Het dragen van een skihelm is al heel normaal, dus waarom zou u geen kniebrace dragen? De stichting Consument en Veiligheid heeft het aantal blessures als gevolg van wintersport onderzocht. In 2010 kwamen er 17.700 vakantiegangers terug met een knieblessure. Wie een kniebrace preventief draagt kan veel blessureleed voorkomen.
Goede preventieve braces bij skiën zijn de Genu Sensa en de Push Care Kniebrace.