vrijdag 15 april 2011

Fietsen en pijnlijke ellebogen


Het is weer lekker weer, tijd om de fiets uit de schuur te gaan halen en een flink eind te gaan fietsen. Na een lange tijd niet fietsen is het heerlijk om enthousiast de fietspaden te verkennen. Niet voor niets komt het AD rond deze tijd met gratis fietskaarten.
Maar wat blijkt, na een dag fietsen kan er op eens pijn in de ellebogen ontstaan. Zeker als u over een slecht wegdek heeft gefietst kan dit gebeuren. Grote kans dat u met overstrekte ellebogen heeft gefietst. Laat uw fiets goed afstellen, zodat de fietshouding beter is. Ook belangrijk voor uw knieen.
Het kan zijn dat u met een fiets die u al jaren gebruikt toch op eens klachten krijgt aan uw elleboog. U overstrekt de elleboog, ondanks de juiste fiets. Een oplossing is de Push Med Elleboogbrace. Met deze brace kunt u overstrekking tegengaan. Deze brace is ook goed als u last heeft van een ellebooggewricht dat niet goed op de plaats blijft.
Langdurige overbelasting van het ellebooggewricht, door bijvoorbeeld fietsen over slechte wegen, kan leiden tot een tenniselleboog. In dat geval kan een tenniselleboogbrace erg pijnverlichtend werken.

maandag 4 april 2011

Auw, m'n knie!

Wat doet zo'n Patella brace?

Veel knieklachten zijn de schuld van de Patella pees. Als je veel springt, of als de knie veel klappen moet opvangen bij bijvoorbeeld hardlopen op een hard oppervlak kan er pijn ontstaan aan de voorkant van de knie. Denk hierbij aan volleyballen, korfbal en basket ball. Deze pijn bevindt zich onder de knieschijf en straalt uit naar het scheenbeen.

Patella kniebrace

Patella kniebrace biedt lokale druk op de kniepees en ondersteunt de patella. Op deze manier wordt de aanhechting van de bovenbeenspier ontlast en vermindert de trekkracht op het onderbeen waardoor de pijnklachten verminderen.

Het is bijzonder hoe zo'n klein bandje zo veel verlichting kan bieden.