vrijdag 13 mei 2011

ACRO Comfort, de schouderbrace die echt iets doet

Het schoudergewricht is een lastig gewricht om in een brace te vatten. De arm kan alle kanten op bewegen en door de plaats van het gewricht is het lastig om een brace vast te zetten. Maar armen worden vaak gebruikt en de schouder is dan ook een kwetsbare plek.

Schouderbraces geven druk en warmte

De meeste schouderbraces doen niet meer dan druk op de schouder geven en verwarmen. Dit kan al verlichting geven bij pijnklachten, maar deze braces helpen niet om de schouder goed in het gewricht te houden. Een andere veel voorkomende schouderbrace zet de schouder en zelfs de arm vast. Dit geeft natuurlijk rust en ruimte voor het schoudergewricht om te herstellen, maar een vastgebonden arm is natuurlijk ook niet alles.

De ACRO Comfort Schouderbrace is anders

De ACRO  Comfort van Otto Bock is anders. De ACRO Comfort Schouderbrace stabiliseert het schoudergewricht, zonder de beweging te veel te beperken. U kunt nog gewoon uw arm gebruiken terwijl het unieke bandensysteem van de schouderbrace er voor zorgt dat het schoudergewricht stabiel blijft en de kans krijgt om te herstellen.

vrijdag 6 mei 2011

Rust bij tennisarm?

Bij een tennisarm of tenniselleboog is pijn in het bovenste deel van de onderarm kenmerkend. Deze pijn wordt gevoeld bij knijpen of bovenhandstillen. Een tennisarm kan zodanig verergeren dat er ook sprake is van een pijnlijke schouder en nekklachten.
Bij overbelasting kunnen er kleine scheurtjes in de spieren en de pees van de onderarm ontstaan. Op deze scheurtjes volgt een herstelreactie van het lichaam. Door rust en verkeerd gebruik van de arm ontstaat er tijdens die herstelreactie een verkleving rond en in de tennisarm-spier.
Het is dus belangrijk om bij tennisarmklachten juist niet te rusten, maar gewoon te blijven bewegen. Een goede tennisarmbrace zorgt voor correct gebruik van de spieren en zal genezend en preventief werken.