donderdag 24 februari 2011

Helpt een brace bij RSI?

RSI, het is al een tijdje niet meer in het nieuws. Maar betekent dat dat mensen er geen last meer van hebben? Nee natuurlijk niet. Veel beeldschermwerkers hebben er nog steeds last van.

Wat te doen bij RSI?

Ten eerste, niet meer zo lang achter elkaar gespannen doorwerken. Maar dat is natuurlijk moeilijk. Hardlopen helpt vaak ook goed bij RSI. Maar denk vooral ook aan uw houding als u achter de computer zit. Niet onderuitgezakt, maar rechtop, recht achter het toetsenbord, beeldscherm op de juiste hoogte.

Maar zoals bij zoveel dingen geldt ook voor RSI, heb je de aanleg, dan krijg je het. Heb je geen aanleg, dan niet. Sommige mensen kunnen hun arm of pols maar moeilijk ontspannen. Juist als je ontspannen zou moeten zijn, kunnen polsen enorm gaan aanspannen en pijn doen. Bijvoorbeeld tijdens het slapen.

Een brace, of polsspalk wil dan nog wel eens helpen. Doordat de pols wordt vastgezet, heeft het geen nut meer om de spieren aan te spannen en zullen ze zich ontspannen. Dit geeft de pols kans om bij te komen en te herstellen. Juist op de momenten die u niet aan het werk bent, bijvoorbeeld tijdens het slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten