woensdag 21 september 2011

Wat is de schouder toch een lastig gewricht!

De schouder is geweldig. Je bovenarm kan alle kanten op draaien. Kijk eens naar een turner en je ziet, wat een bijzonder gewricht de schouder is. Maar juist omdat dit gewricht zo bewegelijk is, is het ook een heel lastig gewricht.

Een kniebrace doe je om je knie, een enkelbrace om je enkel, maar een schouderbrace is heel lastig vastmaken. Waar moet het ding omheen, hoe zet je hem vast? En, als die schouder dan echt vast zit, kun je weinig meer met de bovenarm.

Schouderbraces zijn er dan ook eigenlijk alleen in twee typen:
  1. Een schouderbrace die de schouder warmte en lichte druk geeft.
  2. Een schouderbrace die de arm echt vast zet.
Een schouder brace die de schouder warmte en lichte druk geeft.
De bracesspecialist heeft een aantal van dit soort braces. Van goedkoop zoals de Neopreen Schouder, tot duurder als de Rehband Shoulder Support. Het verschil zit hem vooral in duurzaamheid, druk en draagcomfort.

Een schouderbrace die de arm echt vast zet
Deze braces zorgen er voor dat de schouder niet meer kan bewegen en het gewricht de kans krijgt om te herstellen. De Push Med Schouderbrace zet ook de hand vast, zodat er ook geen gewicht aan de schouder hangt. Een brace als de Omomed, laat de arm hangen en zo de onderarm en hand vrij.

Een beetje van allebei
De AcroComfort is de enige schouderbrace die steun biedt aan het schoudergewricht, zonder de arm vast te zetten. Met riemen en banden is de schouder goed in de kom te houden. Doordat de bovenarm nog steeds kan worden bewogen, is dit niet een oplossing als de schouder echt met rustgelaten moet worden. Maar toch is deze brace een goed compromis voor mensen die meer steun in het schoudergewricht, maar niet vastgebonden willen worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten