vrijdag 25 november 2011

Kapper zijn en duimartrose of rhizartrose

Pijnscheuten in uw duim als u een fles of pot opendraait? Dan bestaat de kans dat u last heeft van duimartrose door uw huisarts waarschijnlijk Rhizartrose genoemd.
Duimartrose onstaat door slijtage aan het CMC gewricht in de duim. En die slijtage ontstaat dan weer door het veel gebruiken van de duim. Maar zeg nou zelf, wanneer gebruik je je duim nou eigenlijk niet?
Rust kan helpen, maar het is heel moeilijk om de duim niet te bewegen of gebruiken. Daarom is een duimbrace een goede optie. Een duimbrace houdt de duim stil en zorgt er voor dat het CMC gewricht niet meer kan bewegen.

Knippen overbelast de duim
Als er alleen slijtage is aan het CMC gewricht, dan kunt u een duimbrace dragen waarmee de handfunctie niet te veel beperkt blijft. Deze brace is vooral handig voor kappers. Kappers overbelasten het CMC gewricht door de hele dag te knippen.
De Push Ortho CMC zorgt er voor dat een kapper, ondanks de duimartrose gewoon z'n werk kan blijven doen. En dat is natuurlijk een geweldige oplossing.

donderdag 10 november 2011

Deze winter weer 17.700 knieblessures?

Een kniebrace kan blessureleed voorkomen

Ieder jaar gaan we weer met 650.000 Nederlanders skiën en snowboarden. 10% van ons loopt een blessure op. De knieblessure komt het meeste voor. Preventief een kniebrace dragen is dus geen overbodige luxe, maar eerder een kwestie van gezond verstand.

De ski-helm is al gemeen goed

Het dragen van een skihelm is al heel normaal, dus waarom zou u geen kniebrace dragen? De stichting Consument en Veiligheid heeft het aantal blessures als gevolg van wintersport onderzocht. In 2010 kwamen er 17.700 vakantiegangers terug met een knieblessure. Wie een kniebrace preventief draagt kan veel blessureleed voorkomen.
Goede preventieve braces bij skiën zijn de Genu Sensa en de Push Care Kniebrace.

woensdag 21 september 2011

Wat is de schouder toch een lastig gewricht!

De schouder is geweldig. Je bovenarm kan alle kanten op draaien. Kijk eens naar een turner en je ziet, wat een bijzonder gewricht de schouder is. Maar juist omdat dit gewricht zo bewegelijk is, is het ook een heel lastig gewricht.

Een kniebrace doe je om je knie, een enkelbrace om je enkel, maar een schouderbrace is heel lastig vastmaken. Waar moet het ding omheen, hoe zet je hem vast? En, als die schouder dan echt vast zit, kun je weinig meer met de bovenarm.

Schouderbraces zijn er dan ook eigenlijk alleen in twee typen:
  1. Een schouderbrace die de schouder warmte en lichte druk geeft.
  2. Een schouderbrace die de arm echt vast zet.
Een schouder brace die de schouder warmte en lichte druk geeft.
De bracesspecialist heeft een aantal van dit soort braces. Van goedkoop zoals de Neopreen Schouder, tot duurder als de Rehband Shoulder Support. Het verschil zit hem vooral in duurzaamheid, druk en draagcomfort.

Een schouderbrace die de arm echt vast zet
Deze braces zorgen er voor dat de schouder niet meer kan bewegen en het gewricht de kans krijgt om te herstellen. De Push Med Schouderbrace zet ook de hand vast, zodat er ook geen gewicht aan de schouder hangt. Een brace als de Omomed, laat de arm hangen en zo de onderarm en hand vrij.

Een beetje van allebei
De AcroComfort is de enige schouderbrace die steun biedt aan het schoudergewricht, zonder de arm vast te zetten. Met riemen en banden is de schouder goed in de kom te houden. Doordat de bovenarm nog steeds kan worden bewogen, is dit niet een oplossing als de schouder echt met rustgelaten moet worden. Maar toch is deze brace een goed compromis voor mensen die meer steun in het schoudergewricht, maar niet vastgebonden willen worden.

maandag 19 september 2011

Braces speciaal voor Krachttraining

Zware krachttraining geeft een piekbelasting op de aanhechting van pezen en op de gewrichten. Een goede brace kan helpen om de zwakke punten, zoals de elleboog en de knie te beschermen. Er zijn braces die specifiek voor krachttraining gemaakt zijn. Niet alleen is de werking anders, een hardloper heeft heel andere eisen voor een kniebrace als iemand die squat, maar ook de maatvoering is anders.

Als het goed is, verandert het lichaam door krachttraning. Grotere armspieren en beenspieren zorgen er voor dat reguliere braces knellen of zelfs echt te klein zijn.

Een goede brace voor krachttraining heeft de volgende eigenschappen:
  • hij geeft warmte;
  • hij geeft steun;
  • bescherming;
  • verbetert de proprioceptie;
  • en verbetert de lichaamscoördinatie.
Bekijk hier onze collectie braces voor krachttraining.

donderdag 15 september 2011

"Rechtop": zei m'n moeder altijd.

Brace voor houdingverbetering

Wie kan er niet jaloers kijken naar mensen die mooi rechtop lopen? Rechtop lopen heeft zo veel voordelen. Je ziet er langer, slanker, zelfverzekerd uit en de kans dat je pijn in je rug krijgt is kleiner.
Maar ik weet niet hoe het met jou zit, ik neem me altijd voor om rechtop te zitten of te lopen. Maar 5 minuten later ben ik al weer ingezakt; rug krom, schouders ingezakt. Wat m'n hoofd wil, vergeet m'n lijf.
Ben bang dat alleen jarenlange ballettraining de oplossing is, of toch niet?

Wat als je er voor kan zorgen dat wat je hoofd wil, de hele dag aan je lijf verteld wordt?
Dat kan.

Een brace om rechtop te lopen

Otto Bock heeft een rugbrace, de Dosi EQ Posture Support  die onzichtbaar onder de kleding gedragen kan worden. Deze brace zorgt er voor dat je rechtop blijft lopen. Hij dwingt de rug niet in een houding, hij herinnert je lijf er de hele dag subtiel aan dat je rechtop moet zitten of lopen. In ieder geval een stuk subtieler dan mijn moeder vroeger deed.

woensdag 13 juli 2011

Iliotibialis frictie syndroom (hardloopknie)

Pijn aan de buitenkant van de knie, is een klacht die bij veel hardlopers voorkomt. Dit kan het Iliotibialis frictie syndroom zijn. De illiotibiale band is een lange pees die aan de buitenzijde van het bovenbeen loopt. De band loopt voorbij de knie en zit vast aan op het onderbeen midden onder de knie.
Deze pees zorgt voor een belangrijk deel voor de stabiliteit van het kniegewricht. Als u nu aan de binnenkant van door uw voeten gezakt loopt, loopt u met x-benen, en moet deze pees veel harder werken om het kniegewricht stabiel te houden. Bij veel hardlopen ontstaat dan overbelasting en pijn.

Wat te doen bij Iliotibialis frictie syndroom

Rust houden en koelen met ijs kan helpen. Maar als u een echte hardloper bent is rust natuurlijk geen optie.
U zou zeker bij een goede hardloopwinkel langs moeten gaan en daar de juiste schoenen en misschien inlegzooltjes kopen, zodat u uw voeten voortaan recht neerzet.
Een goede kniebrace als de PSB Kniebrace zorgt voor steun rondom de knie en ontlast de illiotibiale band.

zondag 3 juli 2011

Patello Femoraal Pijn Syndroom

liever niet traplopen met Patello Femoraal Pijn Syndroom

Pijn rondom de knieschijf

Bij het patello femoraal pijnsyndroom is er pijn rondom de knieschijf. Vaak wordt het niet goed sporen van de knieschijf als oorzaak van deze pijn gezien. Doordat de knieschijf niet goed op z'n plek blijft, worden de banden opgerekt en komt en een grotere druk op de buitenkant van het kniegewricht.

Dit zorgt voor pijn, verslechtering van het gewrichtskraakbeen en spierverzwakking. Door de pijn, wordt de knie ontzien, wat zorgt voor een verdere spierverzwakking. Zo wordt de pijn steeds erger.

Brace zorgt er voor dat de knieschijf in het spoor blijft

Een goede kniebrace zorgt er voor dat de knieschijf in het spoor blijft. Trainen en sporten met een goede kniebrace gaat de spierverzwakking tegen en voorkomt verergering van de pijn. Traplopen kan beter wel vermeden worden. Dan maar een keertje extra met de lift.

donderdag 23 juni 2011

Shin splints, hoe kom je er vanaf?

Veel startende joggers hebben er last van. Zijn ze eindelijk begonnen met hardlopen, netjes een schema gedaan en daar is het dan... Pijn aan het scheenbeen, of te wel Shin splints.

En wat is dan het beste om te doen? Rust houden en een tijdje niet meer hardlopen. Maar het ging net zo lekker! Het hardlopen begon net een gewoonte te worden en nog maar sinds kort loop je beschaafd i.p.v. als een hijgend hert.
En dan toch blijven lopen natuurlijk. Thuis met ijs op de schenen en de volgende ochtend de hardloopschoenen weer aan.

Wat te doen met Shin splints?

Voorkomen is natuurlijk altijd beter. Goede schoenen en sportcompressiekousen zorgen er voor dat de kans dat je Shin splints krijgt klein is.

Maar wat als je al shin splints hebt?

Dan kunnen inlegzooltjes en een onderbeenbrace verlichting bieden. De inlegzooltjes zorgen er voor dat de klap bij het neerkomen van de voet minder groot is, waardoor de belasting minder wordt. De onderbeenbrace geeft druk en warmte op het scheenbeen en stimuleert de doorbloeding.

zaterdag 18 juni 2011

Zere knieën door Zumba en Step-les

De meeste vrouwen vinden het leuker om aan een les mee te doen op de sportschool. De muziek, de sfeer en het samen sporten zorgen er voor dat het gemakkelijker vol te houden is om twee, drie keer in de week naar de sportschool te gaan. Het kan zelfs verslavend gaan werken.

Patello Femoraal Pijn Syndroom

Maar, wat is het dan jammer als je knieën pijn gaan doen. Kloppende knieën na het sporten en toch de volgende keer weer doorbijten en gaan. Vaak wordt die pijn doordat de knieschijf niet goed op z'n plek blijft bij bewegen. Slechte sporing zal pijn, kwaliteitsverlies van het gewrichtskraakbeen en op termijn misschien zelfs spierverzwakking tot gevolg kunnen hebben. Dit laatste doordat je de neiging hebt vanwege de pijn minder te bewegen. De spieren worden dan zwakker en de knieschijf wordt dan nog slechter op de plaats gehouden.

Blijven sporten

Blijven sporten is dan belangrijk. Maar liever wel zonder pijn natuurlijk. Dat kan met een goede kniebrace, zoals de Genu Carezza Patella Stabiliser. Deze brace houdt de patella in de juiste stand, ook bij springen, kniebuigen en dansbeweging.

donderdag 16 juni 2011

Waarom een voetbal compressiesleeve?

Het dragen van compressiekousen tijdens het sporten heeft enorme voordelen;
  • minder spierpijn,
  • betere prestaties,
  • minder kans op shinsplints.
De compressiekousen van Sigvaris en CEP hebben ook een speciale voet, waardoor blaren en drukplekken voorkomen worden. Waarom zijn er voor voetbal dan sleeves zonder voet?
Voetbal sleeves hebben geen voeten vanwege de scheenbeschermers. De compressiekous moet op de huid gedragen worden. Voor de scheenbeschermer moet er dan nog een kous overheen. Als het dan een complete compressiekous is, gaan er twee sokken over elkaar in de schoen. Dat zit natuurlijk niet lekker, vandaar een kous zonder voet.
Het elastiekje onder de voet zorgt er voor dat de kous niet opkruipt.

vrijdag 13 mei 2011

ACRO Comfort, de schouderbrace die echt iets doet

Het schoudergewricht is een lastig gewricht om in een brace te vatten. De arm kan alle kanten op bewegen en door de plaats van het gewricht is het lastig om een brace vast te zetten. Maar armen worden vaak gebruikt en de schouder is dan ook een kwetsbare plek.

Schouderbraces geven druk en warmte

De meeste schouderbraces doen niet meer dan druk op de schouder geven en verwarmen. Dit kan al verlichting geven bij pijnklachten, maar deze braces helpen niet om de schouder goed in het gewricht te houden. Een andere veel voorkomende schouderbrace zet de schouder en zelfs de arm vast. Dit geeft natuurlijk rust en ruimte voor het schoudergewricht om te herstellen, maar een vastgebonden arm is natuurlijk ook niet alles.

De ACRO Comfort Schouderbrace is anders

De ACRO  Comfort van Otto Bock is anders. De ACRO Comfort Schouderbrace stabiliseert het schoudergewricht, zonder de beweging te veel te beperken. U kunt nog gewoon uw arm gebruiken terwijl het unieke bandensysteem van de schouderbrace er voor zorgt dat het schoudergewricht stabiel blijft en de kans krijgt om te herstellen.

vrijdag 6 mei 2011

Rust bij tennisarm?

Bij een tennisarm of tenniselleboog is pijn in het bovenste deel van de onderarm kenmerkend. Deze pijn wordt gevoeld bij knijpen of bovenhandstillen. Een tennisarm kan zodanig verergeren dat er ook sprake is van een pijnlijke schouder en nekklachten.
Bij overbelasting kunnen er kleine scheurtjes in de spieren en de pees van de onderarm ontstaan. Op deze scheurtjes volgt een herstelreactie van het lichaam. Door rust en verkeerd gebruik van de arm ontstaat er tijdens die herstelreactie een verkleving rond en in de tennisarm-spier.
Het is dus belangrijk om bij tennisarmklachten juist niet te rusten, maar gewoon te blijven bewegen. Een goede tennisarmbrace zorgt voor correct gebruik van de spieren en zal genezend en preventief werken.

vrijdag 15 april 2011

Fietsen en pijnlijke ellebogen


Het is weer lekker weer, tijd om de fiets uit de schuur te gaan halen en een flink eind te gaan fietsen. Na een lange tijd niet fietsen is het heerlijk om enthousiast de fietspaden te verkennen. Niet voor niets komt het AD rond deze tijd met gratis fietskaarten.
Maar wat blijkt, na een dag fietsen kan er op eens pijn in de ellebogen ontstaan. Zeker als u over een slecht wegdek heeft gefietst kan dit gebeuren. Grote kans dat u met overstrekte ellebogen heeft gefietst. Laat uw fiets goed afstellen, zodat de fietshouding beter is. Ook belangrijk voor uw knieen.
Het kan zijn dat u met een fiets die u al jaren gebruikt toch op eens klachten krijgt aan uw elleboog. U overstrekt de elleboog, ondanks de juiste fiets. Een oplossing is de Push Med Elleboogbrace. Met deze brace kunt u overstrekking tegengaan. Deze brace is ook goed als u last heeft van een ellebooggewricht dat niet goed op de plaats blijft.
Langdurige overbelasting van het ellebooggewricht, door bijvoorbeeld fietsen over slechte wegen, kan leiden tot een tenniselleboog. In dat geval kan een tenniselleboogbrace erg pijnverlichtend werken.

maandag 4 april 2011

Auw, m'n knie!

Wat doet zo'n Patella brace?

Veel knieklachten zijn de schuld van de Patella pees. Als je veel springt, of als de knie veel klappen moet opvangen bij bijvoorbeeld hardlopen op een hard oppervlak kan er pijn ontstaan aan de voorkant van de knie. Denk hierbij aan volleyballen, korfbal en basket ball. Deze pijn bevindt zich onder de knieschijf en straalt uit naar het scheenbeen.

Patella kniebrace

Patella kniebrace biedt lokale druk op de kniepees en ondersteunt de patella. Op deze manier wordt de aanhechting van de bovenbeenspier ontlast en vermindert de trekkracht op het onderbeen waardoor de pijnklachten verminderen.

Het is bijzonder hoe zo'n klein bandje zo veel verlichting kan bieden.

dinsdag 8 maart 2011

Lombatech, de high tech rugbrace

Nieuw op de markt van rugbraces is de Lombatech rugbrace. 70% van de mensen heeft wel eens last van lage rugpijn. Maar het dragen van een rugbrace is dan toch een grote stap. Herinneringen aan stalen corsetten, omagevallen in huidskleur, weinig bewegingsvrijheid zijn toch de associaties die de meeste mensen bij een rugbrace hebben.

Lombatech, de moderne rugbrace

Met de Lombatech rugbrace is dit niet meer het geval. De Lombatech is een moderne rugbrace die u alle bewegingsvrijheid geeft en toch de onderrug goed ondersteund. De Lombatech rugbrace is heel goed zelf aan te passen aan uw lichaam en wensen. Hij ziet er fris en modern uit en kan onzichtbaar onder de kleren gedragen worden.

Bestrijdt lage rugpijn zonder pijnstillers

Met de Lombatech rugbrace bestrijdt u lage rugpijn zonder pijnstillers. Uw houding verbetert aanzienlijk, wat natuurlijk ook een preventieve werking heeft. De Lombatech rugbrace ziet er niet medisch of naar uit. Maar modern en sportief.

donderdag 3 maart 2011

Tweedehands kniebrace?

Tweedehands braces

Is het een goed idee?


Vroeger op de lagere school mocht ik van het meisje naast mij nooit haar vulpen lenen. Een pen gaat naar je hand staan en als ik er dan mee schreef, was de hele pen verpest, zei ze. Dat geloofde ik nooit zo, maar het intrigeerde me wel.

Een brace gaat naar uw lichaam staan

Geloof ik het voor vulpennen nog steeds niet zo, bij een brace is het wel zeker waar. Net als uw schoenen gaat een brace naar uw lichaam staan. Een nieuwe brace past iedereen, een gedragen brace alleen de persoon waar de brace van is. Dit is één van de redenen dat een tweedehands brace geen goed idee is.

Koop nooit een tweedehands valhelm

De andere reden is, dat u niet weet hoe lang de brace gedragen is en hoe de brace behandeld is. Een brace moet na gebruik gewassen worden, zodat de elasticiteit van het materiaal behouden blijft. Ook kan een brace niet te lang, te vaak gebruikt worden zonder te verslijten. Bij een nieuwe brace weet u precies wat u krijgt en welke steun u kunt verwachten.
Dus, net zoals u nooit een tweedehands valhelm zou kopen, is het ook beter om geen tweedehands brace te kopen.

vrijdag 25 februari 2011

Rugbrace, hoe werkt het?

Waarom een Rugbrace?

Een ruggordel of rugbrace is een elastische band die de rug ondersteunt. Meestal bestrijkt de gordel het gebied vanaf de ribbenkast tot aan het bekken.
Een rugbrace kan flexibel zijn zodat de rug kan bewegen maar het kan ook gemaakt zijn van stijf materiaal met de bedoeling de rug zo weinig mogelijk te laten bewegen.

Houding verbetering

Bij het aanspannen van de rugspieren zorgt de rugbrace ervoor dat de rug in de juiste positie wordt gebracht. De brace geeft ondersteuning en kan lage rugpijn verminderen. Ook helpt de rugbrace bij houdingverbetering, wat verdere rugpijn voorkomt.

van pijn komt pijn

Vaak ga je bij rugpijn anders lopen en bewegen om de rugpijn te proberen te voorkomen. Bijvoorbeeld, scheef, stijf of krom. Hierdoor kunnen weer problemen ontstaan in uw andere spieren. U komt in een cirkel van pijn terecht.

Een rugbrace dwingt u rechtop te blijven lopen of zitten. Waardoor uw rugspieren rust krijgen en u ook niet uw andere spieren gaat belasten.

donderdag 24 februari 2011

Helpt een brace bij RSI?

RSI, het is al een tijdje niet meer in het nieuws. Maar betekent dat dat mensen er geen last meer van hebben? Nee natuurlijk niet. Veel beeldschermwerkers hebben er nog steeds last van.

Wat te doen bij RSI?

Ten eerste, niet meer zo lang achter elkaar gespannen doorwerken. Maar dat is natuurlijk moeilijk. Hardlopen helpt vaak ook goed bij RSI. Maar denk vooral ook aan uw houding als u achter de computer zit. Niet onderuitgezakt, maar rechtop, recht achter het toetsenbord, beeldscherm op de juiste hoogte.

Maar zoals bij zoveel dingen geldt ook voor RSI, heb je de aanleg, dan krijg je het. Heb je geen aanleg, dan niet. Sommige mensen kunnen hun arm of pols maar moeilijk ontspannen. Juist als je ontspannen zou moeten zijn, kunnen polsen enorm gaan aanspannen en pijn doen. Bijvoorbeeld tijdens het slapen.

Een brace, of polsspalk wil dan nog wel eens helpen. Doordat de pols wordt vastgezet, heeft het geen nut meer om de spieren aan te spannen en zullen ze zich ontspannen. Dit geeft de pols kans om bij te komen en te herstellen. Juist op de momenten die u niet aan het werk bent, bijvoorbeeld tijdens het slapen.

Hoe draag je een tennisarm brace?

Bij een tennisarm is de aanhechting van de spieren aan de elleboog geirriteerd. Deze pijn wordt verlicht door een specifieke tennisarm brace te dragen. Zo'n tennisarmbrace ziet er heel simpel uit en als je hem uit de doos haalt, denk je:"Dat ding doet vast niks." Toch, als u hem goed plaatst, zult u een enorme verlichting van de pijn voelen.

Maar hoe plaats je nou zo'n tennisarm brace?

Het belangrijkste is, dat het drukpunt van de brace op de pijnlijke aanhechting van de spier drukt.

vrijdag 11 februari 2011

Mag een brace nat worden?

Vaak krijgen we de vraag of er ook braces zijn die nat mogen worden. Bijvoorbeeld voor werk in de zorg of tijdens het zwemmen. Helaas is dit lastig. Een brace mag best nat worden, hij moet immers ook zo nu en dan gewassen worden. Maar een brace heeft altijd een voering en die kan best lang nat blijven.

Een sportbrace droogt vaak sneller. Deze zijn van speciaal materiaal gemaakt dat snel vocht afvoert. Let dus op, als u een brace koopt, van welk materiaal deze is gemaakt.

heeft u vragen, dan kunt u mij altijd mailen: liesbeth@bracesspecialist.nl

dinsdag 8 februari 2011

Golfelleboog

Bij een golfelleboog ontstaat er irritatie aan de binnenkant van het ellebooggewricht. Soms is er een uitstralende pijn naar de onderarm en vingers. Druk op de elleboog geeft pijnklachten. Ook kan het strekken van de arm tijdens het slapen pijn geven en is er vaak krachtsvermindering bij knijpen en wringen. Een potje openmaken wordt opeens een onhaalbare opdracht.

Een golfelleboog wordt veroorzaakt door overbelasting. Dit hoeft niet persé bij het golven te gebeuren. Oorzaken zijn bijvoorbeeld zwaar handwerk, tillen, te zware krachttraining of schoonmaakwerk.

Het dragen van een elleboogbrace speciaal voor een golfelleboog kan veel verlichting bieden. Rust, door discipline, of doormiddel van een gipsspalk kan ook helpen. Maar dat is vaak heel lastig te realiseren.

dinsdag 1 februari 2011

Hoe lang gaat een brace mee?

Een brace kan talrijke malen omgedaan en gewassen worden, maar slijt natuurlijk wel door gebruik. De mate van slijtage hangt ondermeer af van het soort brace, de frequentie van gebruik, de vochtproduktie en de plaatselijke wrijvingskrachten. Zo zal een enkelbrace sneller slijten dan bijvoorbeeld een polsbrace. De levensduur van een brace wordt mede bepaald door goed onderhoud. De voorschriften hieromtrent worden door de fabrikant meegeleverd.

Een brace die 2-3x per week intensief gebruikt wordt is na 1 - 1,5 jaar versleten. Komen er aanmerkelijk eerder scheuren of fabricagefouten aan het licht, dan moet je terug gaan naar de zaak, waar je de brace gekocht hebt.

donderdag 27 januari 2011

Enkelbrace Voetbal

enkelbrace voetbal

Bij instabiele enkels of enkelverzwikking helpt een goede enkelbrace. Een enkelbrace helpt ook om enkelverzwikking te voorkomen. Bijvoorbeeld bij het voetballen.

Voetbal is een sport waarbij de enkel vaak het draaipunt is. Dit is de oorzaak van veel enkelblessures bij het voetballen. Het dragen van een enkelbrace bij het voetballen, zeker bij ongelijk terrein, is daarom een goed idee. Een stevige enkelbrace geeft extra steun op de enkel en voorkomt verzwikking. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat de brace comfortabel in de voetbalschoen past.

Heeft u vragen over welke brace het beste bij uw klachten kan helpen. Neem dan vooral contact met mij op: liesbeth@bracesspecialist.nl 

woensdag 26 januari 2011

Ziekte van De Quervain

De ziekte van De Quervain (ook Quervain-peesschedeontsteking genoemd) is een ontsteking van een twee duimpezen. Dit kan nogal pijnlijk zijn. Het is een relatief veel voorkomende aandoening, waar niet veel tegen te doen is.

Bij De Quervain heeft u last van een doffe, branderige pijn aan de duimkant van uw onderarm, ongeveer ter hoogte van de pols. Als de ontstekingsreactie erger wordt, blijft de pijn niet meer alleen in uw pols, maar gaat uitstralen naar duim en onderarm.

Een manier om de pijn tegen te gaan is om de belasting van de duimpezen zoveel mogelijk te beperken. Dit kan met een duimspalk of brace. De pezen krijgen dan rust en kunnen gaan genezen.

Twee maal daags ijs op de pijnlijke plek, bijvoorbeeld met een zak bevroren erwten, wil ook nog wel eens helpen.

Heeft u vragen over welke brace het beste bij uw klachten kan helpen. Neem dan vooral contact met mij op: liesbeth@bracesspecialist.nl 

vrijdag 21 januari 2011

Welke polsbrace, bij welke klacht?

Bij welke klacht, past nu welke brace? Hieronder staat een lijst met indicaties en de brace die er bij past. Dit is natuurlijk slechts een advies. Neem bij twijfel contact op met uw arts of fysiotherapeut.

Heeft u vragen over welke brace het beste bij uw klachten kan helpen. Neem dan vooral contact met mij op: liesbeth@bracesspecialist.nl 

RSI Push Med Pols Splint
Push Med Polsbrace
Carpaal tunnelsyndroom (Gevolgen van een carpale tunnel interventie) Push Med Pols Splint
Ligaflex Classic
Ligaflex Manu
Ligaflex Immo Pols
Ligaflex Immo Pols (nieuw model)
Reumatische klachten Push Med Pols Splint
Dynastab Dual Pols
Push Care Polsbrace
Overbelasting Push Med Pols Splint
Push Med Polsbrace
PSB Polsbrace
Push Care Polsbrace
Peesontsteking Push Med Polsbrace
Dynastab Dual Pols
Ligaflex Classic
Ligaflex Manu
Ligaflex Immo Pols
Ligaflex Immo Pols (nieuw model)
Lichte polsverstuiking Dynastab Dual Pols
Ligaflex Classic
Ligaflex Manu
Ligaflex Immo Pols
Ligaflex Immo Pols (nieuw model)
PSB Polsbrace
Stevige steun bij belastend polsgebruik Push Med Polsbrace
Dynastab Dual Pols
Ligaflex Classic
Neopreen polssteun
Neopreen Polsbandage
Polssteun met strapping
Push Care Polsbrace
PSB Polsbrace
Sporthervatting Ligaflex Classic
Dynastab Dual Pols
Neopreen Polsbandage
Polssteun met strapping
PSB Polsbrace
Pijnlijke nawerkingen van traumatisme Push Med Polsbrace
Ligaflex Classic
Ligaflex Manu
Ligaflex Immo Pols
Ligaflex Immo Pols (nieuw model)
PSB Polsbrace
Push Care Polsbrace
Instabiliteit polsgewricht PSB Polsbrace
Push Care Polsbrace
Push Med Polsbrace
Preventie van ligamentaire blessures Neopreen Polsbandage
Polssteun met strapping
Push Care Polsbrace
PSB Polsbrace
Arthrose Push Med Polsbrace
Push Care Polsbrace
lichte distorties Push Care Polsbrace
Ligaflex Immo Pols
Ligaflex Classic
Dynastab Dual Pols

Duimbraces: Welke brace, bij welke klacht?

Bij welke klacht, past nu welke brace? Hieronder staat een lijst met indicaties en de brace die er bij past. Dit is natuurlijk slechts een advies. Neem bij twijfel contact op met uw arts of fysiotherapeut.
Rhizartrose (duimartrose)Push Ortho Duim CMC
Ligaflex Duim
Artrose van het CMC-I gewrichtPush Ortho Duim CMC
Ligaflex Duim
Postoperatieve nabehandeling van het CMC-I gewrichtPush Ortho Duim CMC
Status na artoplastiek van het CMC-I gewrichtPush Ortho Duim CMC
Instabiliteit van het CMC-I gewrichtPush Ortho Duim CMC
Ligaflex Duim
PeesontstekingenLigaflex Manu
Rhizo Pro
QuarvainLigaflex Manu
Rhizo Pro
Beschermt tijdens het genezen van duimblessuresLigaflex Manu
Steunbrace voor duimgewricht met strapping
PSB Duimbrace
Lichte duimverstuikingenLigaflex Manu
Steunbrace voor duimgewricht met strapping
PSB Duimbrace
MiddenhandfracturenLigaflex Duim
trigger finger duimRhizo Pro
SkiduimRhizo Pro
PSB Duimbrace
genezing duimblessuresLigaflex Duim
Steunbrace voor duimgewricht met strapping
PSB Duimbrace
instabielduimgewrichtPSB Duimbrace
Steunbrace voor duimgewricht met strapping
Heeft u vragen over welke brace het beste bij uw klachten kan helpen. Neem dan vooral contact met mij op: liesbeth@bracesspecialist.nl 

vrijdag 14 januari 2011

Golf met lage rugpijn

Met lage rugpijn wordt een dag op de golfbaan een zware taak. En dat terwijl een dag golfen juist zou moeten ontspannen en een plezier zou moeten zijn. Daarom kan een rugbrace bij lage rugpijn een uitkomst zijn voor recreatieve golvers.

I.p.v. pijnstillers slikken, kan lage rugpijn tegengegaan worden met een goede ondersteuning van de onderrug. Dit heeft een groot aantal voordelen. Het is non-invasief, geen risico tot overmedicatie en een brace is onzichtbaar te dragen onder de meeste kleding.

Tijdens het golfen sta en loop je veel. Een rugbrace verlicht de druk op de ruggegraat en onderrugspieren. Vooral bij een hernia of verstuikte spieren geeft dit verlichting. Het wordt weer mogelijk om ondanks rugproblemen langere tijd op de golfbaan te staan.

Heeft u vragen over welke brace het beste bij uw klachten kan helpen. Neem dan vooral contact met mij op: liesbeth@bracesspecialist.nl 

vrijdag 7 januari 2011

Skiën en knieën

Skiën is heerlijk. Lekker de hele dag buiten, snelheid, een gevoel van vrij zijn. Maar helaas worden de knieën bij het skieën nogal zwaar belast. Als je al een beschadigd kniegewricht hebt, door bijvoorbeeld verstuiking, scheuring of beschadiging van de voorste kniebanden, kan skieën erg pijnlijk zijn en de knie verder beschadigen.

toch blijven skiën
Een verstevigd bi-axiaal ligamentair knieverband, zoals de kniebrace Ligaflex Evolution, zorgt er voor dat je ondanks een slecht gewricht toch gewoon kan blijven skiën.

Deze brace is er in twee uitvoeringen, open en gesloten. De open uitvoering is meer geschikt voor skieën. Deze is gemakkelijker aan en uit te trekken en er is meer vrijheid in het bepalen van de druk. Als bijvoorbeeld na een lange ochtend skieën de knie meer opgezet is, kan de brace wat losser afgesteld worden.

Heeft u vragen over welke brace het beste bij uw klachten kan helpen. Neem dan vooral contact met mij op: mailto:liesbeth@bracesspecialist.nl

Vaak enkelverzwikken, tape of enkelbrace?

Bij losheid in het enkelgewricht is het gevaar van verzwikken erg groot. Zeker als er sporten beoefend worden, zoals voetbal, handbal, hockey of volleybal. Natuurlijk wil je dan niet je sport opgeven. Maar wat als je favoriete teamsport pijn doet?

Tape
Een oplossing is het gebruik van tape. Echter, dit kost elke keer een hoop tijd en vereist een zekere vaardigheid. Ook is tape op de lange termijn vaak duur.

Enkelbrace
Een goede enkelbrace, zoals de Ligastrap Enkel, kan dan uitkomst bieden. Deze brace geeft stevigheid, maar ook voldoende flexibiliteit om te kunnen blijven sporten.

Het zou toch jammer zijn als je een gezonde hobby niet zou kunnen blijven doen.

Heeft u vragen over welke brace het beste bij uw klachten kan helpen. Neem dan vooral contact met mij op: liesbeth@bracesspecialist.nl